Bola de Fogo


Dags att stå upp mot nazismen (igen)!
december 3, 2008, 9:13 e m
Filed under: Uncategorized

Det är nästan 10 år sedan fackföreningsmannen Björn Söderberg mördades av nazister i sitt hem i en Stockholmsförort. Det är nog ett mord som många minns. Tyvärr inte för att Björn Söderberg på något sätt har varit ensam om att blivit mördad av svenska nynazister. Utan för att hans död följdes av en av de kraftfullaste manifestationerna mot nazismen som Sverige sett. 40000 människor deltog i stora antinazistiska manifestationer runt om i landet. Hela arbetarrörelsen slöt upp för manifestationerna. Svd, DN, Aftonbladet och Expressen körde en gemensam uthängning av den svenska nazirörelsens ledare. Det var så nära en samling mot nazismen som man kunde komma.

Jag får kalla kårar när jag ser nyheten idag. Igen i en Stockholmsförort är en barnfamilj en hårsmån från att brännas inne i sin lägenhet. Paret är medlemmar i samma fackförening som Björn Söderberg; SAC. De lyckas fira ner sin 3-åriga dotter till balkongen våningen under.

Det är bara en slump att detta inte slutade i en total tragedi och katastrof.

Vi kan inte låta detta fortsätta. Varenda människa har sedan länge vetat exakt hur fanatisk och farlig den svenska naziströrelsen är. Och hur urskiljningslöst deras våld slår. 

Det är dags att människor börjar ta nazismen på allvar igen. Vi behöver att folk går man ut huse. Och vi behöver en antinazism som inte som alltid slutar vid några artiklar på ledarsidorna.

I Lund i helgen möttes 50 nynazister av över 1000 motdemonstranter. Det är ett sånt civilkurage som stoppar nazismen. I Stockholm har folk chansen att visa vad dom tycker om nazisterna nu på lördag. Ta den!

SAC har startat en insamling för den familj som fått sitt hem förstört. Skänk!

Medier som skrivit om händelsen: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, Metro

Annons

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Slut upp i Salem på Lördag kl 12.00 och visa er avsky mot dessa nazistiska våldsdåd!

Kommentar av Erik Larsson

Fruktansvärt. Borde vi göra ett upprop med en lagförändring ?! I Tyskland är nazistiska organisationer = brottslighet och de får fängelse..webbsiter tas bort.
Så har det inte varit i Svberige med motivationen yttrandefrihet- och hur har det blivit? Bara värre…

Kommentar av Susz

[…] Vänster Stockholm, Tvärdrag, Revolution Sweden, Arvid Falk, Fi-establoggen, Per-Anders Svärd, Bola de Fogo, och insändare i […]

Pingback av Nazister försökte mörda barnfamilj! « MATONA

[…] Trotten, Rapport från en spånbinge, En blogg från vänster, Vänstervind, Salka, And we smiled, Bola de Fogo, Svenskyannis, Denuntia, Läs mer: Dagens Konflikt, ETC, Borgarmedia: DN1, DN2, SVD, Läs även […]

Pingback av Var finns de liberala fördömandena? | Svensson
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: